Maak uw bouwtechnische staat inzichtelijk

Keuringen

Keuringen zijn visuele inspecties die een beeld geven van de bouwkundige staat. Welke zaken zijn achterstallig, welk onderhoud moet op korte of lange termijn worden uitgevoerd? Ook bepalen we de bouwkundige kosten die hiermee zijn gemoeid. Van al deze gegevens maken wij een duidelijk en helder rapport.

In korte tijd voorzien wij u in een helder advies dat staat als een huis. Dat komt niet alleen door de meer dan 30 bouwkundige experts die wij in dienst hebben, maar ook de veelzijdigheid aan expertisegebieden die wij onder één dak hebben.  Zo zijn onze mensen thuis in bouwkundige inspecties en schade-expertise, maar hebben wij ook ontwerpers in dienst voor een andere invalshoek.

Bouwtechnische keuring

Een huis kopen is een grote stap waar veel bij komt kijken. Wij helpen u graag door de bouwtechnische staat van uw woning inzichtelijk te maken. Achterstallig onderhoud dat onopgemerkt blijft, kan immers flink in de kosten lopen en uw woongenot verminderen. Door een bouwtechnische keuring te laten doen, voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan.

Hoe gaan wij te werk?
Bij een bouwtechnische keuring inspecteert één van onze experts uw (toekomstige) woning op kwaliteit en onderhoudstoestand van een groot aantal elementen, van constructie tot afwerking. Binnen een week ontvangt u een uitgebreid rapport met de bevindingen van de expert. Is er sprake van achterstallig onderhoud? Dan geven wij ook een indicatie van de verwachte kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent. De rapportage kan ook geldig gemaakt worden voor de Nationale Hypotheek Garantie.

Er kunnen natuurlijk ook specifiek keuringen voor verkoop, aankoop of oplevering uitgevoerd worden.

Meerjaren onderhoudsplan (MJOP)

Een gebouw bezitten betekent een gebouw onderhouden. EBN Bouwadvies adviseert om dit onderhoud planmatig aan te pakken.Onze experts maken het te verwachten onderhoud van uw gebouw(en) inzichtelijk aan de hand van een technische inspectie. In een Meerjaren onderhoudsplan (MJOP) staan de te verwachten werkzaamheden voor de komende tien of vijftien jaar. Een groot voordeel van een MJOP is dat een grote kostenpost inzichtelijk wordt gemaakt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Daarnaast kan een slimme clustering van werkzaamheden u flinke besparingen opleveren. Ook vermindert dit de overlast die de werkzaamheden eventueel veroorzaken. Daarbij kan een MJOP ter onderbouwing dienen voor een financieringsaanvraag of het vaststellen van de juiste huurprijs of servicekosten.

Begeleiding bouwproces en werkzaamheden

Wij zijn graag uw samenwerkingspartner in het realiseren van uw bouwplannen, of het nu gaat om nieuwbouw-, verbouw- of renovatieplannen. Door onze focus op kwaliteit, planning en kosten is EBN Bouwadvies een uitstekende partner om mee samen te werken. We kunnen u bijvoorbeeld assisteren bij het opstellen van een programma van eisen of het samenstellen van een bouwteam.

Nulmetingen

Gaat u verbouwen of wordt er in uw omgeving gebouwd? Dan is het belangrijk een nulmeting uit te laten voeren. Bouwen brengt namelijk altijd risico’s met zich mee, vooral in een dichtbevolkte omgeving als Nederland.

Bij een nulmeting wordt de staat van uw woning voorafgaand aan de werkzaamheden precies vastgelegd in beeld en schrift. Mochten de werkzaamheden schade veroorzaken, dan dient de nulmeting als bewijs van dat de schade

er voor de werkzaamheden niet was. Zo voorkomt u discussies achteraf.

Trillingsmetingen

Een aanvullende manier om zekerheid te hebben bij werkzaamheden in uw omgeving is een trillingsmeting. Trillingen die vrijkomen bij bijvoorbeeld heiwerk of zwaar verkeer worden continu gemonitord door digitale meters. Zo is precies in beeld hoe zwaar de trillingen zijn. Schade kan zo voorkomen worden. Ontstaat er toch schade? Dan kan de trillingsmeting helpen de oorzaak hiervan aan te tonen.

Bouwarbitrage

Indien u een bouwkundig geschil heeft kunnen wij voor u een rapportage opstellen. Aan de hand van dit rapport adviseren wij u over te volgen stappen. Ook kunnen wij in zo’n geval als mediator een oplossing zoeken. In geval van een arbitrage of rechtszitting kunnen wij u bijstaan als deskundige.

Inspecties / Bouwpathologie

U wilt onafhankelijk geïnformeerd worden. Bijvoorbeeld omtrent tekortkomingen en/of gebreken,  isolatie voorzieningen,  mogelijkheden tot verbouwen en renoveren

Wij voeren inspecties uit met als doel inzicht te krijgen in bovengenoemde zaken.

Bouwpathologie houd in dat we naast onderzoek doen naar schade aan en in een pand wij ook tevens de oorzaak kunnen duiden. In alle gevallen kunnen wij u adviseren voor de juiste herstelmethodiek.

 

 

   

 

© EBN Bouwadvies 2024